Hcaptcha versus reCaptcha

Hcaptcha versus reCaptcha

Iedere webdesigner die gebruik maakt van bijvoorbeeld een contact formulier, weet dat spambots je deur maar beter voorbij kunnen laten gaan. Een gewoon contactformulier even op een website plaatsen, dat is er tegenwoordig niet meer bij. Daar moet dus een stukje code aan toegevoegd worden, of in het geval van WordPress, bijvoorbeeld het toevoegen van een plugin.

Contact form 7

Vele miljoenen websites gebruikt Contact form 7, ook wij gebruiken deze, waarschinlijk omdat het zeer simpel en doeltreffend werkt, maar, het werkt niet echt privacyvriendleijk als je daat een captcha aan toevoegd. Standaard, met een beetje klikwerk, moet je dus reCaptcha toevoegen aan het contactformulier.

Zoals u wellicht weet, is reCaptcha van Google, en daar hebben we al geen hoge pet van op qua privacy, dus die laten we lekker links liggen, we zorgen dat het formulier wordt voorzien van Hcaptcha, het privacy vriendelijke alternatief voor reCaptcha, wat dus niet uit is op uw data. Want u denkt waarschijnlijk, een paar plaatjes aantikken, en we kunnen het formulier versturen, maar bij Google zit daar altijd wel weer wat achter. Jaren geleden waren dat huisnummers. Waarom? Omdat Google streetview deze informatie nodig had, om te kijke hoe huisnummers werden weergegeven. Nu zijn het bijvoorbeeld treinen, palmbomen, scooters, fietsers, auto’s, bussen. Ja en die informatie wordt weer gebruikt om auto’s vanzelf te laten rijden. U wordt dus gebruikt, of beter misbruikt, om deze puzzels op te lossen. Daarbij, weet nu ook, welke website je bezoekt. Je lost tenslotte een reCaptcha op bij website xxx, en dat komt bij je dataprofiel die ze al van je hebben. Stukje bij beetje wordt je profiel aangevuld met informatie. Dit gaat niet binnen een maand, maar daar ongemerkt jaren overheen.

Hcaptcha werk anders, daar zit geen organisatie achter die uit is op uw data, en slaat dus ook niets op. Sterker nog, je kunt zelfs verdienen aan het oplossen van de Hcaptcha’s die klanten oplossen. En dan kun je kiezen, uitbetalen, of aan een goed doel schenken.

Wij raden dus aan, als je bijvoorbeeld een WordPress website hebt, maar ook andere CMS voor websites, om zo snel mogelijk de reCaptcha te vervangen voor de HCaptcha. Elk kleine stukje privacy minder is daarbij gewonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl