Ziekenhuis VS betaalt personeel door ransomware 2 miljoen dollar teveel loon

Door Anoniem: Je kritieke processen inventariseren en een Business continuity plan hebben… soms toch handig he? Of stond dat document ook in de kekke cloud?

Een BCP kan heel goed de bepaling bevatten dat de informatie van de vorige maand gebruikt wordt voor het uitbetalen van het salaris van deze maand en dat een en ander bij een volgende salarisbetaling wordt hersteld. Voor situaties waarbij (bijna) iedereen iedere maand (bijna) hetzelfde salaris krijgt, is dat geen probleem. Als er een variatie in uren is, kan dat wel voor onverwachte en (soms) ongewenste gevolgen zorgen. Daarnaast zijn er altijd mensen die het geld opmaken, ook als ze meer krijgen dan verwacht en ze (zouden moeten) weten dat ze het terug moeten betalen.

Ik ben ooit 1,5 maand werkeloos geweest. Ik heb echter langer een uitkering gekregen door fouten in het systeem van de gemeente. Ik heb dat geld niet opgemaakt maar apart gezet. Ik wist dat ik het terug moest betalen. Ze probeerden ook de premies nog op mij te verhalen, maar ik kon aantonen dat de fout bij hen lag. Ik hoefde dus alleen het netto deel terug te betalen. Dat had ik dus mooi op een spaarrekening staan. In die tijd kreeg je nog rente. Uiteindelijk hield ik er dus toch nog iets aan over.

Peter

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl