Zeeuwse man aangehouden voor bezit van 3D-geprint semiautomatisch wapen

De politie heeft een 33-jarige man uit Schouwen-Duiveland aangehouden voor het bezit van een 3D-geprint semiautomatisch vuurwapen, zo meldt de Landelijke Eenheid. Na het ontvangen van een tip werd door rechercheurs van de Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid een onderzoek gestart.

Woensdagochtend viel het arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies de woning van de verdachte binnen. De man werd aangehouden voor het bezit van een 3D-geprint semiautomatisch vuurwapen met scherpe munitie, een 3D-printer, verschillende 3D-geprinte vuurwapenonderdelen en airsoftwapens. De Zeeuw is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam.

Eind vorig jaar trof de politie nog een complete werkplaats aan met 3D-printers voor het maken van vuurwapens. De politie stelde toen dat het de eerste keer was dat er een complete werkplaats werd aangetroffen met zoveel printers die voor het vervaardigen van vuurwapens werden gebruikt. Een team van de Landelijke Eenheid onderzoekt op dit moment de omvang van 3D-geprinte vuurwapens in Nederland. Ook 3D-geprinte vuurwapens zijn volgens het Nederlandse wetboek een vuurwapen, zo laat de politie weten.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl