Zakelijke Chromium-gebaseerde browser Talon haalt 126 miljoen dollar op

Een bedrijf dat een zakelijke op Chromium-gebaseerde browser aanbiedt heeft 126 miljoen dollar aan investeringen opgehaald. Tijdens de eerste investeringsronde wist Talon 26 miljoen dollar op te halen. Vandaag meldt het bedrijf dat zes investeringsbedrijven een investering van 100 miljoen dollar hebben gedaan. Het geld zal worden gebruikt voor het verder ontwikkelen van de browser en marketing. Talon is ontwikkelaar van TalonWork.

Medewerkers gebruiken deze browser voor het benaderen van intranetten en andere bedrijfsapplicaties, terwijl ze browsers zoals Edge, Safari, Chrome en Firefox voor het bezoeken van andere websites gebruiken. TalonWork draait in een sandbox en controleert ook het beveiligingsniveau van het systeem. Als dat niet aan een bepaalde eis voldoet kan de gebruiker geen verbinding met de bedrijfsapplicaties maken. Verder kan de browser voorkomen dat gebruikers screenshots maken, kunnen printen of data naar het clipboard kopiƫren.

Volgens Talon vinden de meeste aanvallen via de browser plaats. Door te beperken wat gebruikers vanuit de browser kunnen doen moet misbruik worden voorkomen of beperkt. Het securitybedrijf heeft bewust voor Chromium als basis voor de browser gekozen, omdat op Chromium-gebaseerde browsers zoals Chrome en Edge een groot marktaandeel hebben en de technologie op de meeste platformen werkt.

Bron: Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12Privacy.nl