Windows Explorer verwijdert EXIF-data niet volledig uit bestanden

Door karma4:

Door Ongemodereerd: ALLEMACHTIG! Kan Microsoft dan helemaal niets gewoon goed doen? Is er dan helemaal geen kwaliteitscontrole of de gesuggereerde functionaliteit overeenkomt met het daadwerkelijk geleverde?

Ze geven vermoedelijk enkel de opties om bekende gangbare metadata te verwijderen.

Exchangeable image file format (officially Exif, according to JEIDA/JEITA/CIPA specifications) is a standard that specifies the formats for images, sound, and ancillary tags used by digital cameras (including smartphones), scanners and other systems handling image and sound files recorded by digital cameras.

De open standaard is duidelijk, expliciet en ondubbelzinnig dus het is een koud kunstje om, als je suggereert om EXIF-data uit media-bestanden te verwijderen, om dat dan ook daadwerkelijk te doen, voor alle data die in de standaard worden beschreven.

Door karma4: Een compleet redesign van de oorspronkelijke formaten is buiten het kader van een api. Heb je wel eens met ICT te maken?

Jij hebt blijkbaar nooit met ICT te maken of het ontbreekt je gewoon aan denkvermogen. Er is geen ‘redesign van de oorspronkelijke formaten’ nodig om de data van de standaard (die nota bene uit 1995 stamt) leeg te maken. Even uitkauwen voor de duidelijkheid: je hoeft de standaard niet aan te passen om data die door de standaard worden beschreven leeg te maken in bestanden.

Voor de volledigheid hier een link naar de EXIF-standaard want jij lijkt me niet iemand die dat zelf op internet kan vinden.

https://en.wikipedia.org/wiki/Exif

Bron: Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12Privacy.nl