VVD wil toezichtcamera’s Dahua en Hikvision in NS-treinen weren

Door Anoniem:

Er zouden ook geen camera’s van andere fabrikanten moeten komen te hangen. Wat een BS. Als iemand kwaad in de zin heeft dan helpt een camera echt niet. Het biedt natuurlijk wel andere mogelijkheden, die later langzamerhand, zonder dat er teveel ruchtbaarheid aan wordt gegeven, ingevoerd gaan worden.

Precies!

Precies ?

Neen?

Is het ondenkbaar dat de goorlap die zich enkele weken terug zat te bevredigen zittend tegenover een vrouw, op zijn minst niet één keer zou denken om zijn handen toch maar ‘boven de lakens te houden’, als hij weet dat hij wordt gefilmd ??

https://nos.nl/artikel/2441277-man-die-masturbeerde-in-groningse-trein-meldt-zich-bij-de-politie

Waarom is dat grijze gebied van mogelijkheden waar ik op doel (*) toch altijd zo onbereikbaar in de gedachtenwereld van IT’ers ?
Waarom wordt dat mogelijk positieve effect; dat is middels camerabeelden uitgebreidere mogelijkheid tot strafrechtelijke vervolging van de dader(s) zo verzwegen dan wel zo gebagatelliseerd?

Het zal natuurlijk wel weer worden afgedaan als lariekoek om daarbij op te merken dat de psychopaat die in Duitsland enkele maanden geleden een vrouw van het perron duwde vlak voor een trein die het station binnenreed (gelukkig liep het goed af) geen moeite hoeft te doen om dat te ontkennen want hij staat op camerabeeld.

Gewetensvraag: Is één mensenleven niet meer waard dan alle mogelijke privacy aspecten die kleven aan het tijdelijke opslaan van camerabeelden van bewakingscamera’s?

Natuurlijk is het zo dat alles digitaal opgeslagen nooit en te nimmer 100% onzichtbaar is- en blijft voor pottenkijkers, maar als je niet kunt tolereren dat alles digitaal nooit 100 % veilig kan worden verwerkt/opgeroepen in deze bijna totaal gedigitaliseerde samenleving ben je beter af door je te melden als novice bij een klooster, hoewel zij daar ook zullen vragen om bewijs van je identiteit.

(*) Strafrechtelijke vervolging ondersteund door camerabeelden

Bron: Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12Privacy.nl