VVD wil opheldering over verplichte MY2022-app voor Olympische Spelen

Ja te weinig te laat.Symboolpolitiek nu de spelen (bijna) begonnen zijn. Dit was al lang bekend. Dit is gewoon goedkoop proberen te scoren over de rug van de sporters heen. De antwoorden zijn namelijk al lang bekend: De beveiliging is niet op orde, het is zo opzichtig slecht dat het opzet moet zijn, wat niemand die ook maar een beetje op de hoogte is kan verbazen. De data is niet alleen bereikbaar voor hackers, maar (en dat laten ze achterwege, want dat ligt politiek gevoelig) vooral voor de Chinese inlichtingendiensten. Natuurlijk gaat al die data niet naar derde partijen, er is in China namelijk maar een enkele partij, en dat is waar alle data naar toe gaat. Maak niet de fout door te denken dat de Chinese staatsveiligheidsapparaten onder controle van de overheid in brede zin functioneert, dat is niet het geval, die diensten werken voor en door de Chinese Communistische Partij, niet voor de Chinese overheid in de zin zoals dat in veel andere landen het geval is. (Ter vergelijking: het is alsof de AIVD voor de VVD werkt, ipv een overheidsdienst is).
De enige garantie die gegeven kan worden is dat die data naar de CCP gaat, die er mee gaat doen wat ze maar willen, net zoals trouwens het DNA materiaal dat afgenomen wordt van de sporters voor de dagelijkse verplichte covid-testen.
De gebruikers, dat wil zeggen sporters en begeleiders, weten al lang van die issues met die app, want ze zijn al geruime tijd geleden geadviseerd een legen tijdelijke telefoon te gebruiken om die app op te installeren.

En de minister moet..hahaha…sorry ik kan het lachen niet inhouden..duidelijk maken wat.. hahaha.. proest..Nederland gaat doen om….bwahahaha…te zorgen dat China voortaan niet meer zulk soort apps..hahahahaa..gaat gebruiken..bwahaha..
Het zou echt lachwekkend zijn als het niet zo overduidelijk symboolpolitiek voor de buhne was. Er is helemaal niets, werkelijk niets, wat Nederland kan doen in deze tegen China. De geopolitieke machtsverhoudingen liggen gewoon anders; als wij iets doen wat China niet aan staat laten ze via stille diplomatieke kanalen weten dat als we niet braaf terug in ons holletje kruipen en onze mond houden China voortaan haar vracht laat uitladen in Duitsland of Belgie in plaats van in Rotterdam, en dan gaan wij braaf terug ons holletje in en houden ons mondje. Het China van de CCP is een dictatoriaal regime met de bereidheid om alles te doen wat ze noodzakelijk acht en daarbij zonder scrupules mensen offert. Het enige waar Xi Jingping bang voor is is Taiwan (voor het gezichtsverlies dat Xi lijdt als hij zijn anti-Taiwan retoriek ziet falen wegens de economische belangen voor de VS, Japan, Korea en anderen in de Zuid-Chinese zee) en Jiang Zemin, voor diens aanzienlijke invloed in het staatsveiligheidsapparaat. Maar ja hoor vvd-kamerleden, onze minister gaat wel China zeggen dat ze moeten stoppen met het bespioneren van sporters. tuurlijk.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl