VVD vraagt minister om verbod van opvragen interieurfoto’s voor WOZ-waarde

De VVD heeft minister De Jonge van Volkshuisvesting gevraagd om het opvragen van interieurfoto’s door gemeenten voor het bepalen van de WOZ-waarde te verbieden. Eerder wilden ook de PVV en Kamerlid Van Haga van Groep Van Haga dat er met deze werkwijze wordt gestopt.

Verschillende gemeenten hebben inwoners verzocht foto’s van de binnenkant van hun woning op te sturen om zo de WOZ-waarde nauwkeuriger te bepalen. Daarbij werd ook gesteld dat deze informatie verplicht moest worden aangeleverd. Het verzoek om interieurfoto’s werd onder andere gedaan in verschillende Brabantse gemeenten, alsmede Woerden en Enschede. In deze laatste gemeente is het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBT) met de pilot gestopt en worden er geen foto’s meer verzocht.

De VVD heeft minister De Jonge vandaag om opheldering gevraagd. “Deelt u de mening dat het opvragen van foto’s geen goede gang van zaken is en dat dit per direct moet stoppen?”, vragen VVD-Kamerleden Peter de Groot en Strolenberg . Ze willen ook van de minister weten welke mogelijkheden hij ziet om het gedetailleerd bepalen van de WOZ-waarde te verbieden. “Als de mogelijkheden er zijn: bent u bereid deze gang van zaken te verbieden?”, zo vragen de Kamerleden. De minister heeft drie weken om met een reactie te komen.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl