VS waarschuwt voor actief aangevallen kwetsbaarheid in UnRAR

De Amerikaanse overheid waarschuwt federale overheidsinstanties in het land voor een actief aangevallen beveiligingslek in archiveringssoftware UnRAR. Een path traversal-kwetsbaarheid in UnRar maakt het mogelijk voor een aanvaller om door middel van een malafide RAR-bestand bestanden naar locaties te schrijven waar dat niet de bedoeling is.

In juni demonstreerden onderzoekers hoe het beveiligingslek is te gebruiken om Zimbra-mailservers over te nemen. Destijds werd er nog geen misbruik van de kwetsbaarheid gemaakt. Dat is nu wel het geval, zo waarschuwt het Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security.

Details over de aanvallen zijn niet gegeven. Wel is een exploit om het beveiligingslek te kunnen misbruiken toegevoegd aan Metasploit, een opensourceframework voor het testen van de beveiliging van systemen en netwerken en is erg geliefd bij penetratietesters en securityprofessionals. Federale overheidsinstanties die van UnRAR gebruikmaken zijn opgedragen om de kwetsbaarheid voor 30 augustus te patchen. Het probleem is in UnRAR 6.12 (opensourceversie 6.1.7) en nieuwer verholpen.

Bron: Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12Privacy.nl