Versleutelde chatapp Threema nu volledig zonder Google-code

Als je vroeger iemand op wou bellen dan keek je in de telefoongids. Stond iemand er niet in dan had die of geen aansluiting of een geheim nummer. Zocht je contact met iemand buiten je regio, dan stonden op het postkantoor de telefoongidsen van het hele land. Of je kon 008 bellen, die zochten dan het nummer voor je op. Thuis moest je eerst verplicht de grijze PTT telefoon hebben, maar later mocht je ook je eigen favoriete telefoon aansluiten. Ook gebruik van modems was eerst verboden, maar mocht later ook.

Wat bij berichten-, messenger- en chatapps ontbreekt is dat ze niet inter-operabel zijn. Zoals je bijvoorbeeld wel je favoriete web browser kunt kiezen. Maar om berichten uit te wisselen moet de ander altijd dezelfde app hebben. net als vroeger wil ik gewoon mijn eigen favoriete toestel (dus chat app bedoel ik) kunnen kiezen. En al dan niet bereikbaar zijn voor anderen die een hele andere app gebruiken. Bij één contact kan het me wellicht helemaal niet schelen als van die kant alles helemaal niet versleuteld werkt. Maar bij de ander wellicht wel en heb ik het liever superversleuteld en peer to peer. Bijvoorbeeld als ik priester ben en mensen online willen biechten. Of dokter ben of advocaat. Dus ik wil de veiligheid kunnen zien. Helemaal veilig bestaat niet want men kan altijd nog screenshotten, zowel de andere kant als malware bij de andere kant. Tegelijk wil ik graag iets hebben dat voor mij gemakkelijk werkt en waarop ik bereikbaar ben voor iedereen waar ik bereikbaar voor wil zijn.

Ik zit dus eigenlijk helemaal niet te wachten op die ene ei van columbus app. Die dan iedereen weer moet hebben om te kunnen communiceren. Want vroeg of laat komt daar dan toch weer gedonder mee. Vroeger met de telefoongids in de hand, en mijn eigen B&O design telefoon in de hand, kon ik gewoon iedereen bellen die vindbaar was in de gids. Dat was toen, met veel primiteivere technieken feitelijk veel beter geregeld dan nu. Ga je dus allemaal nu maar es diep schamen met al die mooie nieuwe technieken ter beschikking dat je nog nooit bedacht hebt dat het veel beter kan nu dan toen. Waarom moet je nou alweer de nieuwste mekboek voor je kerst als je er niks nuttigs mee doet?

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl