Universiteit inventariseert 1100 ransomware-aanvallen op vitale infrastructuur

Een Amerikaanse universiteit heeft een dataset online gezet met ruim 1100 ransomware-aanvallen op de vitale infrastructuur die van november 2013 tot en met januari 2022 plaatsvonden. Eind 2019 besloot het CARE Lab van de Temple University in Philadelphia ransomware-aanvallen op de vitale infrastructuur bij te houden. De data is gebaseerd op mediaberichten en rapporten.

De nieuwste versie van de dataset is onlangs openbaar gemaakt en bevat informatie over 1137 aanvallen. Het grootste deel daarvan, 406, vond plaats in 2020. Vorig jaar telden de onderzoekers 258 ransomware-aanvallen op vitale organisaties. Dit jaar staat de teller op dertien aanvallen. De meeste ransomware-aanvallen waarbij de gebruikte ransomware bekend is komen op naam van Maze, REvil en Ryuk.

Verder blijkt dat van veel aanvallen niet bekend is of en hoeveel losgeld de aanvallers eisten. Is dit wel het geval, dan blijkt dat in bijna de helft van de bekende gevallen er minder dan 50.000 dollar losgeld wordt geƫist voor het ontsleutelen van data. De dataset laat tevens zien dat de meeste aanvallen zijn gericht tegen overheidsinstellingen, gezondheidszorg en onderwijsinstellingen.

Image

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl