UBlock Origin krijgt optie om netwerkverkeer meteen toe te staan

De populaire adblocker uBlock Origin heeft een nieuwe optie gekregen waardoor gebruikers netwerkverkeer meteen kunnen toestaan. Standaard blokkeert de adblocker dit namelijk, zo meldt ontwikkelaar Raymond Hill. UBlock maakt gebruik van filterlijsten voor het blokkeren van advertenties en trackers.

Standaard blokkeert de adblocker al het netwerkverkeer totdat de filterlijsten zijn geladen. Dit moet ervoor zorgen dat websites adequaat worden gefilterd. De nieuwe instelling die aan uBlock Origin 1.41.0 is toegevoegd maakt het mogelijk om deze optie uit te schakelen. Dit heeft als voordeel dat gebruikers niet hoeven te wachten totdat de filterlijsten zijn geladen, maar kan er ook voor zorgen dat websites niet goed worden gefilterd, aldus Hill.

UBlock Origin is beschikbaar voor Google Chrome, Chromium, Edge, Opera, Firefox en Safari voor versie 13. Zo heeft de Chrome-versie meer dan 10 miljoen gebruikers. Met meer dan 5,5 miljoen gebruikers is het de op één na meestgebruikte Firefox-extensie, achter Adblock Plus. Verder maken meer dan 4 miljoen Edge-gebruikers gebruik van de extensie.

Image

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl