Thunderbird waarschuwt zakelijke Microsoft Office 365-gebruikers

De makers van de populaire e-mailclient Thunderbird hebben zakelijke Microsoft Office 365-gebuikers gewaarschuwd voor een aankomende update. In een aankomende nieuwe versie van Thunderbird 102 zullen er aanpassingen worden doorgevoerd aan de manier waarop de e-mailclient omgaat met OAuth2-autorisaties voor Microsoft-accounts.

Dit kan ervoor zorgen dat zakelijke Office 365-gebruikers met een bij Microsoft gehost account extra handelingen moeten uitvoeren. De aanpassingen zijn nodig omdat Microsoft bepaalde verificatie-eisen aan uitgevers stelt. Daardoor is Thunderbird gedwongen om op een nieuwe Azure-applicatie en applicatie-ID over te stappen. Sommige organisaties hebben accounts zo ingesteld dat de systeembeheerder toestemming moet geven voor elke applicatie die toegang tot e-mail wil.

Voor gebruikers met een door Microsoft gehost account adviseert Thunderbird om versie 107.0b3 of nieuwer te downloaden en dan in te loggen, waarbij OAuth2 als inlogmethode moet zijn gekozen. Wanneer er tijdens het inlogproces een melding verschijnt wordt aangeraden de systeembeheerder te vragen om een specifieke client-id voor Thunderbird goed te keuren. Vervolgens kan de huidige versie van de e-mailclient weer worden gebruikt.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl