Systeem Arnhemse dierenkliniek al twee weken offline door ransomware

Het systeem van een Arnhemse dierenkliniek is als gevolg van een ransomware-aanval al twee weken offline. Daardoor zijn klantgegevens, administratie en boekhouding grotendeels onbereikbaar. De back-upschijf was onlangs gecrasht en is niet op tijd vervangen, waardoor de dierenkliniek niet over een reservekopie beschikt. Hoeveel losgeld de aanvallers eisen wil de dierenkliniek niet tegenover de Gelderlander laten weten.

Wel is het bedrijf bereid een deel te betalen. Vanwege het versleutelen van de bestanden moet de kliniek terugvallen op papieren uitdraaien met klantinformatie. “We hebben de klok wat dat betreft noodgedwongen dertig jaar teruggezet”, aldus de eigenaar van de kliniek. De aanvallers hebben gedreigd met het publiceren van klantgegevens. Volgens de eigenaar hoeven klanten zich geen zorgen te maken. “Uiteraard hebben de hackers daarmee gedreigd, maar ik heb dat weten te voorkomen.”

Hoe ze de publicatie van de gegevens heeft weten te voorkomen is niet duidelijk. Wel stelt de eigenaar dat ze veel van het incident heeft geleerd en het haar geen tweede keer zal overkomen dat er geen back-ups beschikbaar zijn.

Bron: Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12Privacy.nl