Softwareontwikkelaars aangehouden wegens tool die autodiefstal mogelijk maakt

maandag 17 oktober 2022, 15:40 door Redactie, 5 reacties

Laatst bijgewerkt: Gisteren, 16:53

Bij een internationale politieactie gericht tegen een bende autodieven zijn ook meerdere softwareontwikkelaars aangehouden die een tool ontwikkeld hebben die de diefstal van voertuigen mogelijk maakte, zo laat Europol vandaag weten. Volgens Europol had de bende het voorzien op auto’s van twee niet nader genoemde Franse autofabrikanten die van keyless entry gebruikmaken.

De Europese opsporingsdienst stelt dat de criminelen door middel van een frauduleuze tool, die werd aangeboden als een diagnostische voertuigtool, de originele software van het voertuig konden vervangen, waarna het mogelijk was om zonder sleutel de deuren te openen en de auto te starten. Verdere details over de software zijn niet gegeven.

Bij de operatie tegen de bende zijn naast de vermeende autodieven ook de verantwoordelijke softwareontwikkelaars aangehouden, alsmede personen die de tool verkochten. In totaal zijn er 31 personen aangehouden en hebben er op 22 locaties doorzoekingen plaatsgevonden. Daarbij is 1 miljoen euro aan goederen in beslag genomen. Bij de operatie waren naast Europol de opsporingsdiensten van Frankrijk, Spanje en Letland betrokken.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl