Signal stopt met ondersteuning om sms-berichten te versturen

Gebruikers van de Androidversie van Signal kunnen binnenkort geen sms-berichten meer via de chatapp versturen. Jarenlang bood Signal deze optie op Android. Het idee was om gebruikers één centrale plek te bieden voor de meeste van de berichten die ze dagelijks versturen of ontvangen. Sms-berichten zijn echter niet end-to-end versleuteld. “Ze lekken gevoelige metadata en plaatsen je data in handen van telecombedrijven”, aldus Signal in de aankondiging.

Daarnaast kunnen aan het versturen van sms-berichten kosten zijn verbonden, waardoor gebruikers met onverwacht hoge telefoonrekeningen te maken kunnen krijgen. Verder is er het probleem dat end-to-end versleutelde berichten die via Signal worden verstuurd en onbeveiligde sms-berichten binnen de Signal-interface worden weergegeven, waardoor gebruikers zouden kunnen denken dat hun sms’jes wel zijn beveiligd.

Volgens de chatapp is nu het moment gekomen dat het ondersteunen van sms geen zin meer heeft. Daarom is besloten om de sms-support in de Androidversie van Signal te verwijderen. Iets dat de komende maanden zal plaatsvinden. Dit heeft alleen gevolgen voor Android-gebruikers die Signal ook als hun standaard sms-app gebruiken. In de komende tijd kunnen deze gebruikers hun sms-berichten naar een andere app exporteren. De mogelijkheid om sms-berichten te versturen is nooit in de desktop- of iOS-app aanwezig geweest.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl