Samsung getroffen door datalek met klantgegevens na inbraak op systemen

Samsung heeft klanten gewaarschuwd voor een datalek nadat criminelen toegang tot “Amerikaanse systemen” van het bedrijf wisten te krijgen. De elektronicagigant krijgt op internet felle kritiek te verduren vanwege de summiere informatie die het over de datadiefstal geeft en de hoeveelheid gegevens die het over klanten verzamelt. De inbraak deed zich ergens eind juli voor.

Op of rond 4 augustus, Samsung geeft niet de exacte datum, werd vastgesteld dat er persoonsgegevens van klanten zijn buitgemaakt. Dat heeft het bedrijf, bijna een maand later via de eigen website laten weten. Om wat voor soort informatie het gaat verschilt per klant, zo stelt Samsung. Het zou kunnen gaan om naam, contactgegevens, “demografische informatie”, geboortedata en productregistratie-informatie. Hoeveel klanten er precies zijn getroffen, tot welke systemen de aanvallers toegang hadden en hoe de aanvallers toegang konden krijgen wordt niet door Samsung verteld. Wel zegt het bedrijf maatregelen te zullen nemen om de beveiliging van de systemen verder aan te scherpen.

Critici op Hacker News stellen dat Samsung veel meer informatie zou moeten geven en hoe klanten zich voor de dataverzameling door het bedrijf kan afmelden. In de FAQ over het incident zegt Samsung dat het informatie van klanten verzamelt om een beter ervaring en producten te bieden. Er wordt echter niet uitgelegd hoe klanten zich hiervoor kunnen afmelden. Wel wordt er gewezen naar het privacybeleid, waarin staat dat Samsung grote hoeveelheid data van klanten kan verzamelen.

Image

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl