Samsung bevestigt diefstal van broncode Galaxy-telefoons

Criminelen zijn erin geslaagd om toegang te krijgen tot de systemen van Samsung en daar onder andere broncode van Galaxy-telefoons te stelen, zo heeft de elektronicagigant bevestigd. De aanval is opgeÃĢist door dezelfde groep die eerder op systemen van chipfabrikant NVIDIA wist in te breken.

Persbureau Bloomberg meldt dat de groep op het eigen Telegram-kanaal een torrentbestand plaatste met 190GB aan gestolen data. Het zou onder andere om algoritmen voor de biometrische authenticatie van Samsung-telefoons gaan en de broncode van de Galaxy-bootloader. Volgens Samsung is er geen persoonlijke informatie van klanten en medewerkers buitgemaakt, maar wel broncode met betrekking tot de werking van Galaxy-telefoons.

Samsung verwacht echter niet dat de datadiefstal gevolgen voor het eigen bedrijf of klanten zal hebben. Tevens claimt de elektronicagigant dat het maatregelen heeft genomen om herhaling te voorkomen. Om wat voor maatregelen het precies gaat is niet bekendgemaakt. Samsung laat ook niet weten hoe de aanvallers toegang tot de data konden krijgen.

Bron: Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12Privacy.nl