Rechtspraak krijgt miljoenen euro’s extra voor digitalisering en ict-beveiliging

De Rechtspraak krijgt jaarlijks ruim 155 miljoen euro extra te besteden waarvan een deel naar digitalisering en ict-beveiliging gaat. Dat is de uitkomst van besprekingen tussen de Raad voor de rechtspraak en minister Weerwind voor Rechtsbescherming over de begroting van de Rechtspraak voor de periode 2023-2025.

De Raad en minister hebben afgesproken dat er fors geïnvesteerd wordt om de Rechtspraak op digitaal vlak toegankelijker te maken en de online dienstverlening van de Rechtspraak te verbeteren. Volgens de Rechtspraak kan het zo in de toekomst voldoen aan wat de samenleving van haar vraagt. Het geld is overigens niet alleen bedoeld voor digitaliseringsprojecten, maar bijvoorbeeld ook om de bijbehorende ict-beveiliging op orde te krijgen.

De Rechtspraak is op dit moment al bezig met het project Digitale Toegang, dat voor eenvoudige digitale toegang voor alle rechtzoekenden en advocten in civiel recht en bestuursrecht moet zorgen. Daarnaast wordt bij enkele gerechten digitaal procederen getest in echtscheidingszaken en hoger beroep rijksbelastingzaken. Sinds eind vorige maand zijn dossiers in verplichte zorgzaken nu bij alle rechtbanken digitaal toegankelijk voor advocaten.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl