Politie waarschuwt potentiële verkopers van phishingpanels op Telegram

De politie heeft vandaag naar potentiële kopers en verkopers van phishingpanels op Telegram een waarschuwing gestuurd dat ze het risico lopen om te worden aangehouden. Eerder dit jaar wist de politie in een phishingonderzoek een 20-jarige man aan te houden op verdenking van het aanbieden van phishingpanels. Deze software helpt bij het opzetten van phishingsites en zorgt ervoor dat criminelen de gegevens ontvangen die slachtoffers van phishing op phishingsites invoeren.

De verdachte bood de phishingpanels aan op Telegram. Door middel van een pseudokoop, de daaraan gerelateerde bitcoinbetalingen en de communicatie met de verkoper kreeg politie naar eigen zeggen de verdachte in beeld. Vandaag heeft de politie naar potentiële kopers en verkopers van phishingpanels op verschillende Telegramkanalen een boodschap verstuurd. “Als je de volgende keer weer iets verhuurt of verkoopt, kan het zijn dat je dat aan ons als politie doet”.

Volgens de politie wordt hiermee benadrukt dat aanbieders en afnemers niet weten met wie ze communiceren en dat het zomaar kan dat aan de andere kant de politie zit. Daarnaast worden aanbieders op de gevolgen van een strafblad gewezen.

Image

Bron: Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12Privacy.nl