Politie meldt duidelijk toename van 3d-geprinte vuurwapens in Nederland

Op1 uitzending met Andy Kraag, hoofd van de landelijke recherche, die verteld over de opkomst van plastic ‘ghost guns’, in handen van hobbyisten op hun zolderkamer. Hij toonde de ‘Liberator’, waar het in 2013 mee begon, en de meer recente 9 millimeter FGC-9 semiautomatisch, in de tv-studio, dit tot lichte ontzetting van sommige van de andere gasten:

https://www.npostart.nl/op1/24-05-2022/POW_05380357

In gesprek met generaal b.d. Mart de Kruif en Amerika correspondent Erik Mouthaan (RTL), even later in de uitzending, uitte Kraag de verwachting dat door de oorlog in Oekra├»ne de illegale markt in Europa opnieuw door vuurwapens zal worden overspoeld, vergelijkbaar wat er na 1992 gebeurde bij het uiteenvallen van Joegoslavi├ź.

Daarbij vergeleken zullen de 3D-geprinte wapens kinderspel blijken. Experts verwachten echter, volgens een artikel op Vice.com, dat Bidens nieuwe ‘Ghost Gun Rules’ nul effect zullen hebben. De volgende reportage van Vice, van vorig jaar, geeft een indruk hoe ver het 3D-printer vuurwapen hobbyisme in de Verenigde Staten uit de hand is gelopen:

I 3D-Printed a Glock 19 to See How Far Homemade Guns Have Come
by Keegan Hamilton, August 25, 2021 [watch the YouTube video]

https://www.vice.com/en/article/bvzak4/ghost-gun-glock-3d-printing

De cruciale onderdelen bestaan nog steeds uit metaal. Wapens geheel van kunststof zijn in de VS verboden. Enkele van de in de Vice docu getoonde 3D-geprinte wapens zien er uit als een speelgoed “Nerf Blaster”, of op een waterpistool, maar de schijn bedriegt. Het wachten is op de eerste spelende minderjarigen die door agenten worden neergeschoten.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl