Politie houdt verdachten aan voor WhatsAppfraude van 100.000 euro

De politie heeft drie mannen aangehouden die door middel van WhatsAppfraude minstens 100.000 euro zouden hebben buitgemaakt. De drie verdachten zijn tussen de 22 en 25 jaar en afkomstig uit Schiedam en Vlaardingen. De drie worden ervan verdacht dat ze zich via WhatsApp bij slachtoffers voordeden als een vriend of familielid en vroegen om bijvoorbeeld een openstaande rekening te betalen.

Het opgegeven rekeningnummer was echter van een katvanger. In het onderzoek naar de drie zijn tien katvangers gehoord, die voor het gebruik van hun rekeningnummer een kleine vergoeding kregen. Bij doorzoekingen in de woningen van de drie hoofdverdachten werd onder andere een vuurwapen aangetroffen en veel telefoons, simkaarten en bankpassen op naam van derden.

Volgens de politie blijkt uit onderzoek dat de verdachten landelijk actief waren. Ze zouden minimaal 100.000 euro hebben buitgemaakt, wat nog een voorlopige en voorzichtige schatting is, aldus de politie. Bij één van hen werd een geldbedrag van ruim 11.000 euro aangetroffen.

Bron: Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12Privacy.nl