Politie controleert luchtruim boven Zwarte Cross met dronedetectie-apparatuur

De politie controleert met behulp van dronedetectie-apparatuur het luchtruim boven muziekfestival Zwarte Cross in Lichtenvoorde, wat tot de inbeslagname van een drone heeft geleid. Tijdens het evenement geldt een vliegverbod voor drones die niet bevoegd zijn om te vliegen in dit gebied. Voor het luchtruim boven het evenement is een Tijdelijk Gebied met Beperkingen (TGB) ingesteld.

Het dronedetectie-team van de Landelijke eenheid controleert op niet aangemelde drones. Vanmiddag werd een onbekende drone gedetecteerd. “De piloot van deze drone vloog niet alleen boven een mensenmassa, in een TGB, maar ook nog eens veel hoger dan 120 meter. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden omdat er diverse (hulp)instanties vliegen die in het luchtruim hun werk doen”, aldus de politie.

De dronepiloot werd opgespoord en aangesproken. Zijn drone is in beslag genomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Het Openbaar Ministerie zal besluiten wat met de drone gebeurt. Zwarte Cross is vandaag begonnen en zal tot en met aanstaande zondag 17 juli doorgaan.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl