“Plan Europese Commissie is aanval op end-to-end encryptie”

Door Anoniem:

Door Erik van Straten: Vooral Anoniemen die “massasurveillance” schreeuwen, zouden best zelf iets onoorbaars te verbergen kunnen hebben

Enige nuance is wel op zijn plaats hier. Verschillende keren via PGP-mail moeten mailen naar AVM, KPN en het NCSC wegens ernstige kwetsbaarheden in systemen. Maar onoorbaar is dat dus niet. Wat geheim moet blijven wil nog niet zeggen dat je ook meteen de wet overtreedt.

Ik geloof niet dat je begrijpt wat ik bedoel (ik ben niet tegen versleuteling, integendeel).

Nieuw aan het EC-voorstel is dat het geen aanval meer is op versleuteling zelf, maar dat er, bij end-to-end-encryptie, spyware op end-user devices geplaatst zal moeten worden. Dat vinden jij en ik ook onwenselijk, maar de EC betoogt dat zij naar critici geluisterd heeft en daarom met dit alternatief komt, dat “dus veel beter” zou zijn.

Zowel Anoniem van 11:16 als ik zijn tegen dit EC-voorstel. Door mijn mening, met argumenten, te publiceren hoop in elk geval ik ook anderen ervan te overtuigen dat het een slecht plan is. Ik neem aan dat dit ook de reden is dat Anoniem van 11:16 haar of zijn mening gaf (dat ik geen andere redenen kan bedenken, kan aan mij liggen).

Mijn vraag is hoe we de niet- of nauwelijks ge├»nformeerde massa (en hun politieke vertegenwoordigers) ervan kunnen overtuigen dat het EC-voorstel niet in wetgeving moet worden omgezet. Mijn stelling daarbij is dat Anoniemen die “want massasurveillance” roepen, die zaak meer slecht doen dan goed.

Het gaat er dus niet om wat die Anoniem, jij en ik van het plan vinden, maar hoe we het beste ons doel kunnen bereiken – nl. door zoveel mogelijk mensen ervan te overtuigen dat dit voorstel de prullenbak in moet.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl