Papieren coronabewijs moet elke 90 dagen opnieuw worden afgedrukt

Doordat de geldigheid van Nederlandse coronabewijzen korter wordt moeten papieren coronatoegangsbewijzen voor toegang binnen Nederland vanaf 8 februari elke 90 dagen opnieuw worden afgedrukt. Dat laat het ministerie van Volksgezondheid weten. Het geldt alleen voor het Nederlandse coronatoegangsbewijs en niet voor het internationale coronabewijs.

Het papieren coronabewijs is voor mensen bedoeld die geen gebruik van de CoronaCheck-app kunnen of willen maken. Eind december liet toenmalig minister De Jonge van Volksgezondheid weten dat van de papieren coronabewijzen er meer dan 650.000 per post waren verstuurd. Naast het aanvragen van het papieren bewijs is het ook mogelijk om dit te printen.

“In de meeste gevallen kunnen mensen een nieuw bewijs met de juiste geldigheid aanmaken via de CoronaCheck-app of zelf printen via de website CoronaCheck.nl/print. Ook als dat eerder nog niet lukte”, zo stelt het ministerie. Dat merkt op dat daarnaast veel bibliotheken over een informatiepunt beschikken dat mensen kan helpen om aan een papieren bewijs te komen.

Vanaf 8 februari is het vaccinatiebewijs tot 270 dagen na afronding van volledige vaccinatie geldig. Dit geldt voor iedereen vanaf 18 jaar. Het herstelbewijs is tot 180 dagen na de positieve test geldig. Voor de boostervaccinatie is nog geen geldigheidstermijn vastgesteld.

Bron: Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12Privacy.nl