Pannenfabrikant Meyer lekt vaccinatiestatus en andere privédata personeel

De Amerikaanse pannenfabrikant Meyer heeft personeel gewaarschuwd voor een datalek waarbij allerlei privégegevens zijn gestolen, waaronder vaccinatiestatus en de resultaten van drugstests. Meyer is één van de grootste pannenfabrikanten ter wereld en produceert naar eigen zeggen meer dan 120.000 pannen per dag. Het bedrijf, dat verschillende merken heeft waaronder KitchenAid, telt meer dan 3500 werknemers.

In een brief aan het personeel laat Meyer weten dat het op 25 oktober vorig jaar slachtoffer van een aanval is geworden waarbij een ongeautoriseerde partij toegang tot systemen kreeg. Het onderzoek dat volgde liet zien dat de aanvaller mogelijk ook toegang tot personeelsgegevens heeft gekregen. Het gaat onder andere om naam, adresgegevens, geboortedatum, geslacht, etniciteit, social-securitynummer, resultaten van drugstests, coronavaccinatiestatus, immigratiestatus en kopie van rijbewijs en paspoort.

Details over de aanval zijn niet gegeven, maar vorig jaar november stelde de Conti-ransomwaregroep dat het Meyer had aangevallen. Daarbij zou naar verluidt ook bijna dertien gigabyte aan data zijn buitgemaakt. De groep publiceerde twee procent van deze gegevens, maar heeft de resterende data nooit openbaar gemaakt. In een datalekmelding aan de procureur-generaal van de Amerikaanse staat Maine stelt Meyer dat bijna 2800 medewerkers door de aanval zijn getroffen.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl