OpenSSL haalt nieuwste versies wegens ernstige regressie offline

De nieuwste versies van OpenSSL die gisteren online verschenen en één kwetsbaarheid verhelpen zijn wegens een “ernstige regressie” een dag later alweer offline gehaald. Dat heeft Matt Caswell van het OpenSSL Project Team bekendgemaakt. OpenSSL behoort tot de meestgebruikte software voor het versleutelen van internetverbindingen.

Websites maken er bijvoorbeeld gebruik van om het verkeer van en naar bezoekers te versleutelen, maar het wordt ook binnen allerlei applicaties gebruikt. Kwetsbaarheden in OpenSSL kunnen grote gevolgen hebben, zoals het Heartbleed-lek in het verleden heeft aangetoond. Gisteren kwam OpenSSL met versies 1.1.1r en 3.0.6. Deze laatste versie verhelpt een kwetsbaarheid (CVE-2022-3358) waarvan de impact als “low” is beoordeeld. Daarnaast zijn in beide versies meerdere bugs verholpen.

Via de mailinglist van OpenSSL laat Caswell weten dat besloten is om versies 1.1.1r en 3.0.6 wegens een “ernstige regressie” offline te halen. Deze regressie zou voor zover bekend geen securitygevolgen moeten hebben. Het onderzoek is echter nog gaande. Nu versies 1.1.1r en 3.0.6 offline zijn gehaald wordt gebruikers aangeraden om voor nu van versies 3.0.5 en 1.1.1q gebruik te blijven maken. Binnenkort komt er een nieuw plan voor de release van versies 3.0.7 en 1.1.1s.

Bron: Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12Privacy.nl