NS start proef met contactloos inchecken via fysieke en digitale betaalpas

De NS start binnenkort een proef waarbij reizigers via zowel een fysieke als digitale betaalpas op de smartphone contactloos kunnen in- en uitchecken. De vervoerder gaat volgende maand op zes stations reizigers uitnodigen om met de proef mee te doen. Het gaat om de stations Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal, ’s-Hertogenbosch en Delft.

Reizigers kunnen zich alleen op deze locaties aanmelden. Vanaf 29 augustus kunnen deze reizigers op alle NS-trajecten in het land reizen door in- en uit te checken met hun contactloze betaalpas of creditcard. Om dit mogelijk te maken zijn alle palen en poorten voorzien van nieuwe kaartlezers, met afbeelding van een OV-chipkaart én het contactloze betaallogo.

Deelnemers reizen zonder korting of abonnement. Zij betalen voor een tweede klas-vervoerbewijs, maar mogen als dank voor deelname tot 1 november zonder bijbetaling in de eerste klas reizen. De proef is een vervolg op een eerdere kleinschalige proef in 2019. Een beperkte groep treinreizigers kon toen in- en uitchecken met betaalpas op het traject Leiden – Den Haag. Met deze nieuwe proef testen we het reizen met betaalpas op alle NS-stations met een grotere groep treinreizigers.

NS heeft de intentie om na de proef deze nieuwe manier van reizen mogelijk te maken voor alle treinreizigers die zonder korting of abonnement toch gemakkelijk zonder extra stap willen reizen. Het in- en uitchecken met contactloze betaalpas of creditcard bij NS is onderdeel van het landelijke innovatieprogramma OVpay waarin OV-bedrijven, Translink, de OV-autoriteiten en banken samenwerken.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl