Nieuwste Opera beschermt gevoelige data in clipboard tegen aanpassingen

Er is een nieuwe versie van de browser Opera verschenen die gevoelige data in het clipboard beschermt tegen aanpassingen door externe applicaties. Vorig jaar bleek dat criminelen door middel van malware die het clipboard aanpast honderdduizenden euro’s wisten te stelen.

Gebruikers van cryptovaluta die een betaling willen doen of geld naar een andere wallet willen overmaken kopiƫren hiervoor vaak het walletadres van de begunstigde en plakken dat vervolgens in een veld op de transactiepagina. Op dat moment bevindt het adres zich in het clipboard van de computer. Malware op de computer kan het adres aanpassen, waardoor de aanvaller het geld ontvangt.

Opera zegt dat het met “Paste Protection” een manier heeft gevonden om gebruikers te beschermen tegen het aanpassen van hun clipboard. Wanneer gebruikers gevoelige data kopiĆ«ren monitort Opera de data op aanpassingen tot de gebruiker die plakt. Wanneer een externe applicatie de data in het clipboard wijzigt toont de browser een waarschuwing. De feature verscheen eerder in een ontwikkelaarsversie en is nu beschikbaar in Opera 84.

Image

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl