NCSC kan voortaan CVE-nummers aan kwetsbaarheden toekennen

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) kan voortaan zelfstandig CVE-nummers aan kwetsbaarheden toekennen. De overheidsinstantie is namelijk geautoriseerd als CVE Numbering Authority (CNA). In 1999 lanceerde de MITRE Corporation de Common Vulnerabilities and Exposures (CVE)-lijst.

CVE voorziet elke kwetsbaarheid van een uniek nummer. Dit maakt het eenvoudiger om kwetsbaarheden te volgen, informatie uit te wisselen en beveiligingsproducten te beoordelen. Het CVE-nummer begint met de letters CVE, gevolgd door een jaartal en een getal van vijf cijfers. CVE-nummers worden uitgegeven door een CNA. CNA’s kunnen een CVE-nummer registreren voor een actueel beveiligingslek, maar het is ook mogelijk om een reeks van CVE-nummers te reserveren en die pas op een later moment te gebruiken.

Softwareleveranciers kunnen vaak zelf CVE-nummers toekennen aan hun eigen software. Leveranciers dat niet kunnen, kunnen nu worden bijgestaan door het NCSC. Ook voor kwetsbaarheden die het NCSC zelf vindt kan het CVE-nummers uitgeven. Begin dit jaar werd de Nederlandse vrijwilligersorganisatie DIVD (Dutch Institute for Vulnerability Disclosure) al een CVE Numbering Authority.

Bron: Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12Privacy.nl