Mozilla overweegt Windows 7-support voor Firefox augustus 2023 te stoppen

Door Anoniem:

Door Anoniem:
Het probleem is dat mensen computers als een rekenmachine of entertainment zien inplaats van het behandelen als een auto of een geweer en met zelfde gepaste voorzichtigheid ermee omgaan.

Computers zijn nooit origineel bedoeld geweest voor consumenten, het internet is nooit bedoeld geweest voor consumenten. Mij betreft kwam niemand op het internet voor er een veiligheid cursus is behaald. Want die groep waar je het over hebt heeft meestal geen enkel idee van de gevaren.

Als je auto niet door de APK komt mag je er ook niet in rijden waarom is het toch zo moeilijk voor mensen om te snappen dat bepaalde toegang tot middelen verantwoordelijkheid met zich mee brengt naast rechten.

Dus nee die zijn er zeker niet bezig mee maar dat zouden ze wel eens moeten doen.

Je kunt het als techneut blijven bekijken en beredeneren maar dat gaat echt niet helpen.
Je moet er gewoon rekening mee (blijven) houden dat er mensen zijn die geen geld en geen kennis hebben maar
wel mee (moeten) doen met computers. En die moeten gefaciliteerd worden.
Veiligheid daar zijn ze niet mee bezig, nee, maar dat treft hen meestal ook niet omdat de meeste van de “veiligheids”
dingetjes puur academisch zijn. En zeker niet gebonden aan een einddatum.

Dit is een van de meest slechte onderbouwde argumenten die ik ooit hier heb mogen meemaken als excuus om EOL te negeren.

Is een virus academisch? is ransomware academisch? zijn bugs academisch? Het antwoord is nee bijna nooit.

Je maakt iets academisch om aan te tonen wat gebeurd of effect heeft in de praktijk. We hebben standaards als CVSS om de praktische gevaren in te schatten. Deze sector houd zich bezig met beveiliging niet op papier maar in de praktijk. Als de meeste zooi academisch en theoretisch was hadden we niet te maken met 300k+ nieuwe gevaren per dag. En 3.8 miljoen datasets aan datalek per dag. En dat zijn oude schattingen.

Als we het hebben over je andere argumenten:
Geld welk geld? Windows 10 draait op 99% van zelfde hardware als 7 serie. Windows 7 koste geld 10 is gratis.
Over 11 is wel wat te zeggen wegens hogere harware eisen maar met 10 kan men iedergeval tot 2025 nog doorstomen op oude hardware. En vijf jaar spaartijd bovenop de 11 jaar die men al heeft gehad om vooruit te denken is meer dan je krijgt bij de meeste zaken.

Geen kennis? Meerdere pop-ups dat er geupgrade moet worden meerdere media campagnes om in alle doelgroepen onder de aandacht te brengen dat er geuprade moet worden. Je hoeft geen uitgebreide kennis meer te hebben om op een upgrade knop te drukken. De tijd dat je kennis nodig had voor installatie van de meeste besturingsystemen is al ver achter ons omdat we dat hebben geautomatiseerd om juist te faciliteren als IT sector.

Nee de voornaamste reden dat men nog op Windows 7 zitten is eigenwijsheid en of luiheid omdat ze niet willen.
En mij betreft faciliteren we die in de nabije toekomst met boetes zoals je ook krijgt als je geen APK laat uitvoeren maar wel op de digitale weg begeeft.

Dat mensen een gevaar voor zichzelf vormen dat is hun eigen keuze eentje naar mijn mening onnodig en dom maar dat ze gevaar voor andere vormen dat is onacceptabel in alle vormen. Het wordt hoogtijd dat we dit cowboy gedrag de nek omdraaien. Het kost ons als land al miljoenen en wereldwijd spreken we al over triljoenen per jaar.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl