Ministerie verplicht clouddienst Logius voor ontwikkeling en hosting

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft het gebruik van het Standaard Platform, een door Logius ontwikkelde clouddienst, verplicht voor het ontwikkelen en hosten van applicaties, websites en andere diensten. Het Platform is bedoeld voor alle onderdelen van het ministerie, maar wordt ook breder ingezet binnen de overheid.

“Het platform biedt ict-ontwikkelaars kant-en-klare ontwikkelomgevingen aan, waarmee zij websites en applicaties kunnen ontwikkelen en beheren die voldoen aan de richtlijnen van de overheid”, aldus Logius, de ict-dienstverlener van de overheid. Het Standaard Platform maakt gebruik van gemeenschappelijke opensourceonderdelen en open standaarden, waaronder Kubernetes.

Volgens Logius gebeurt het vernieuwen of ontwikkelen van ict steeds vaker via clouddiensten. “Gebruik van dezelfde clouddienst heeft veel voordelen. Het vergroot de wendbaarheid, leidt het tot een hoge mate van efficiĆ«ntie, gezamenlijke kennisopbouw, gezamenlijke inkoop en vermindering van het aantal aanbestedingen”, zo laat de overheidsinstantie weten.

Binnenlandse Zaken wil dat het Standaard Platform gebruikt gaat worden als clouddienst voor ontwikkeling en hosting. Wanneer dit niet mogelijk is moet de opdrachtgever dit uitleggen aan de Chief Information Office (CIO) van het ministerie.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl