Minister wil tijdelijke wetgeving voor CoronaMelder-app verlengen tot juni 2022

Waarom hebben we eigenlijk nog geen GriepMelder-App? Je kunt immers nooit weten of er niet ooit een gevaarlijke griepvariant opduikt. Als “het hoge aantal besmettingen” het criterium is, dan moet daar beslist een App voor komen.

Waarom hebben we eigenlijk nog geen BurgerMelder-App? Want eigenlijk is de burger natuurlijk het virus. Burgers zijn enorm besmettelijk, ze verspreiden zich continu door de samenleving. Je kunt nooit weten of er niet ooit een gevaarlijke burgervariant opduikt. Bijvoorbeeld een burger die desinformatie verspreidt.

Bingo! Waarom hebben we eigenlijk nog geen DesinformatieMelder-App? Een verplichte wearable die monitort wat je zegt.

Zojuist gelezen dat de EU wereldwijd “desinformatie” wil gaan bestraffen – Aldus Josep Borrell (dus nee, het is geen borrelpraat). Men denkt dan aan Rusland. Het gaat dan om reisverboden en het bevriezen van financiële tegoeden. https://www.theguardian.com/world/live/2022/mar/08/ukraine-news-russia-war-vladimir-putin-volodymyr-zelenskiy-kyiv-russian-invasion-live-latest-updates#block-622732fc8f08527b3685325c

Maar waarom niet eerst eens in eigen huis gekeken? Moeten we willen dat de EU voormalig volksgezondheidsminister De Jonge gaat bestraffen op grond van de vele desinformatie die hij heeft verspreid over Covid, leidend tot aantastingen van onze grondrechten? De EU legt op dit moment al reisverboden op aan volkomen onschuldige, gezonde mensen, zonder aantoonbare medische noodzaak, als ze hun grondrechten niet willen afstaan. Ook binnen de EU.

Regeringen stevenen hier in Nederland en in de EU op volle kracht af op een surveillance-staat met censuur en onrechtsstatelijke methoden om mensen die onwelgevallige informatie verspreiden, af te straffen.

Waarom willen we Oekraïne ook alweer verdedigen? Omdat de OekraÏners een democratische rechtsstaat willen, waarin mensen en hun mensenrechten worden gerespecteerd.
Waarom schaffen we die dan tegelijkertijd hier thuis stukje-bij-beetje af, kruipdoor-sluipdoor?

M.J.

Bron: Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12Privacy.nl