Microsoft waarschuwt voor einde support Windows 10 versie 21H1

Door Anoniem: Windows 10 is gereleased op 29 Juli 2015. Het is dus pas 7 jaar oud.

Mijn wasmachine, CV ketel en televisie zouden per algemeen consumentenrecht 10 jaar mee moeten gaan. Gaat er daarna wat kapot dan komt bugfixing voor mijn eigen rekening.

Hoe komt het dat Microsoft blijkbaar zijn eigen wetten voor consumentenrecht mag schrijven en dat iedereen daar nog braaf in meegaat ook? Hebben die een eigen land?

Ik begrijp je, maar ik denk eerlijk toch dat je dit anders moet zien, namelijk dat het zo zit dat het hier gaat om de productomschrijving plus de combinatie aan functionaliteit die het softwareproduct biedt. M.a.w., koop je exàct die ene versie van het besturingssysteem, of voldoet 21H2 elke andere versie nà 21H1 ook nog steeds aan de (minimale) productspecificaties (binnen de door jou genoemde 10 jaar in ieder geval – wettelijk gelden garanties volgens mij echter alleen maar 2 jaar, maar dat is een ander onderwerp).

M.a.w. als jij kunt updaten naar een volgende subversie van Windows 10, dan is dit volgens omschrijving nog steeds Windows 10. Dat is het punt.

Als je door de update echter toch tegen problemen aanloopt, heb je vermoedt ik wel juridisch ook recht op passende support, zodat aan de bovengenoemde garantie van functionaliteit voldaan blijft worden.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl