Microsoft-account voortaan ook verplicht bij persoonlijk gebruik Windows 11

Door Anoniem:

Door Anoniem: Ik heb al een gebrande DVD met Xubuntu 22.04 LTS klaar liggen, want ik voel de bui al een tijdje hangen. Een USB stick werkt waarschijnlijk nog beter (en deze kan je Live uitproberen zonder Windows te overschrijven met Linux).

Op Windows 10 ben ik helemaal thuis en weet ik hoe ik alles gedaan moet krijgen. Maar Microsoft wil mijn soort mensen niet als klant blijkt steeds maar weer.

Ik heb al eerder Xubuntu gebruikt naast Windows Vista (wat opeens update problemen kreeg voor de EOL datum), dus het is geen loos dreigement. Ik ga over. Ik kan ook niet anders want ik heb geen mobiele telefoon dus ik kan de beveiligings SMS van Microsoft niet ontvangen.

Je kan nog steeds Windows 10 blijven gebruiken hoor, zolang er nog patches verschijnen. Als dat op een gegeven moment ophoud dan zul je moeten kiezen of downgraden naar een spyware OS (spyWin11 of naar een echt OS (Linux) waar je wel alle touwtjes in handen kan hebben zonder dat iemand alles voor jou bepaald.
Windows wordt steeds meer een hersendood OS waarbij niet verwacht wordt dat de gebruiker nog zelf mag nadenken, want dat kunnen gebruikers blijkbaar niet, althans volgens MS dan.
En dan nu 1.2.3 … de bekende Microsoft trollen die deze mening onderuit gaan halen.

Nergens voor nodig om iedereen een trol te noemen die een reactie heeft.

Ik denk dat er onderscheid gemaakt moet worden, er zijn er namelijk ook die donders goed begrijpen dat al die ontwikkelingen niet kloppen maar ook begrijpen dat ze niet om Microsoft heen kunnen omdat deze een veel te grote vinger in de pap heeft.

Linux heeft niet voor alles een pasklare oplossing en kent ook z’n problemen, net zoals ieder ander besturingssysteem.

Wat ik zelf persoonlijk zeer bedreigend vind is namelijk de macht die bij al die grote organisaties komt te liggen zonder dat men dit in de gaten heeft of klaarblijkelijk niet wil zien.

Kijk alleen al naar de abonnementen structuur met de bijkomende kosten, in 3 jaar tijd heb je een product volledig betaald in een abonnementsvorm waar je anders een product voor kocht en wellicht 5 tot 7 jaar mee werkte, blijkbaar kunnen we niet meer rekenen of zijn te lui om het uit te rekenen.

Menig MKB bedrijf gaat zodra het economisch moeilijker wordt hier problemen mee krijgen.

Eén ding is zeker, zodra ik klaar ben met mijn werkbare leven in de ICT gaat alles wat Microsoft is de deur uit en wordt het allemaal op basis van Linux, meer heb ik niet nodig.

Niets maar dan ook helemaal niets zal er in de Cloud geparkeerd worden.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl