Meeste datalekken vorig jaar veroorzaakt door verkeerd bezorgde post

Door Anoniem:

De voornaamste reden waarom deze datalekken zich voordoen is doordat de geadresseerde niet langer op het geregistreerde adres woont.

Lijkt mij dat de voornaamste reden dat deze datalekken zich voordoen is dat de huidige bewoner van het adres het poststuk eerst wel openmaakt alvorens het terug te sturen… hebben die mensen geen manieren geleerd dan?
Toen ik pas verhuisd was kreeg ik de eerste 1-2 jaar “regelmatig” post die niet aan mij geadresseerd was en die stuurde ik altijd ONGEOPEND terug naar de afzender. Zo moeilijk is dat toch niet?

Mij is het wel eens overkomen (als dader, dus) – stapeltje enveloppen waaronder de bekende bank-enveloppen, en ik kijk dus echt niet altijd eerst in het adresvenster voordat ik ze openraus.

Heb ‘m toevallig met de achterkant boven in de hand, opengeritst, kijken, even geschrokken van het saldo, en toen pas gezien dat het voor <andere naam, naburige straat, zelfde huisnummer> .

oeps. Ik heb maar “sorry, verkeerd bezorgd en adres niet gelezen” op de envelop gekrabbeld en bij het juiste adres in de bus gedaan.

Overigens denk ik dat de strikte AVG lezing zegt dat als de envelop (dicht) retour afzender gestuurd wordt het toch als datalek gemeld/geteld moet worden.

Maar goed, ik zou ook niet op het idee komen om als ik een aanrijding had dan hard weg te rijden en het slachtoffer
op straat te laten liggen. Is tegenwoordig ook “normaal”. Dus de normen veranderen kennelijk.

Lees “de barmhartige Samaritaan” . Bron: Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12Privacy.nl