Medewerker Roermonds ziekenhuis bekeek onbevoegd 95 patiëntendossiers

Door Anoniem 14:42: Ik werkte destijds voor een bedrijf dat nationaal de EPD in beheer heeft. Zodra een patiënt vroeg om vernietiging van zijn/haar gegevens dan werd er verteld dat deze vernietigd zijn, maar werd het dossier verschoven naar een aparte gebruikersgroep en het EPD met een vinkje op ‘verborgen’ gezet. Een van de redenen waardoor ik besloot te vertrekken uit het bedrijf na onenigheid over dit.

Ik geloof er geen drol van. Het EPD is alleen een verwijssysteem. De medische informatie staat alleen in de computersystemen van de betrokken medici, ziekenhuizen en apothekers. Verwijderen uit het EPD betekent dat in al die afzonderlijke computersystemen een vlaggetje gezet wordt dat dit dossier niet via EPD benaderd mag worden. Dat zou je ‘verborgen’ kunnen noemen, maar dat vind ik een misleidende omschrijving.

Een enorm probleem met het EPD is dat de patiënt zelf elke betrokken instantie opdracht moet geven zijn/haar dossier ontoegankelijk te maken. Het zou veel effectiever zijn als dat ene bitje informatie (deze persoon wil geen enkel dossier via het LSP – Landelijke Schakel Punt – toegankelijk hebben) bij het LSP zelf geadministreerd zou worden.

Wie werkelijk zaken ziet zoals Anoniem 14:42 hierboven beschrijft, moet serieus overwegen om soliede bewijsmateriaal te verzamelen en eventueel klokkenluider te worden.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl