Mark Zuckerberg kondigt drie nieuwe privacyopties aan voor WhatsApp

dinsdag 9 augustus 2022, 14:13 door Redactie, 3 reacties

Laatst bijgewerkt: Gisteren, 16:00

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg heeft vandaag drie nieuwe opties voor WhatsApp aangekondigd die de privacy van gebruikers moeten verbeteren. Zo zou het straks niet meer mogelijk moeten zijn om screenshots van eenmalig weergegeven berichten te maken. Ook wordt het mogelijk om groepschats stilletjes te verlaten zonder dit aan iedereen te laten weten en krijgen gebruikers controle over wie hun online status kan zien.

WhatsApp biedt gebruikers de mogelijkheid om foto’s en video’s te versturen die eenmalig worden getoond. Op dit moment zegt WhatsApp daarover: “Stuur alleen foto’s en video’s voor eenmalige weergave aan personen die je vertrouwt. Iemand kan bijvoorbeeld het volgende doen: Een screenshot of schermopname maken van de media voordat deze verdwijnt. Je ontvangt geen melding als iemand een screenshot of schermopname maakt”, aldus WhatsApp. Het maken van een screenshot zou straks niet meer moeten kunnen.

Tegelijkertijd lanceert WhatsApp een wereldwijde campagne, beginnend in India en het Verenigd Koninkrijk, om gebruikers op de nieuwe features te wijzen. Volgens WABetaInfo zal de campagne gericht zijn op het onderwijzen van gebruikers wat echte security is, bijvoorbeeld door end-to-end versleutelde back-ups te gebruiken. De privacyopties zijn al aanwezig in de b├Ętaversie van WhatsApp en zouden later deze maand voor meer gebruikers beschikbaar moeten worden.

Image

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl