Lemmings-lek in Ubuntu kan lokale gebruiker rootrechten geven

Door Anton Bleekers: Anders dan: In samenwerking met Mozilla is Linux een model aan het ontwikkelen waarbij updates niet meer via de tot nu voor Linux gebruikelijke kanalen komen.

Ik denk dat je dat verkeerd begrepen hebt. Op de website van Linux Mint staat (10 januari 2022 geschreven):

Firefox will continue to be distributed as .deb packages through the official Linux Mint repositories. Its configuration and the way it is built is changing to make the Linux Mint version of Firefox much more similar (almost identical in fact) to the version which is distributed by Mozilla.

https://blog.linuxmint.com/?p=4244
De updates blijven via de Mint-repository’s komen, via je normale upgrade-proces dus. Wat je via die weg krijgt bevat alleen minder verschillen met de versie van Mozilla dan voorheen.

Een voorschot daarop zie je al in de pop-up: ‘over Mozilla Firefox’.
Daarin lees je nu: ‘Updates zijn uitgeschakeld door uw systeembeheerder’; waar met systeembeheerder wordt bedoeld: De officiĆ«le Linux pakketbron.

Daarnaast zie in about:policies#active dat je de waarde ’true’ voor DisableAppUpdate niet kunt veranderen naar False omdat de Linux distributie voor Firefox nog niet is geprogrammeerd op updates rechtstreeks via Mozilla.

Wat je daar ziet geeft aan dat niet het updateproces van Firefox wordt gebruikt maar dat het via het updateproces van Mint loopt. En daar gaat niets aan veranderen, afgaande op wat ik van de website van Mint citeerde. Bron: Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12Privacy.nl