Kwetsbare Dell-driver gebruikt bij aanval op Nederlands luchtvaartbedrijf

Door Anoniem: dit soort zaken worden spearphising genoemd, en zet je van te voren besproken in.
het is voor noord-koreanen helemaal niet interessant om gratis te kunnen vliegen via bij de KLM en de informatie die het oplevert is ook vrij functioneel waardeloos… alsof een president van een land via KLM vliegt.

Het is een veel gemaakte misvatting dat alleen de president, PM, of CEO interessant zijn.

De jaarcijfers van een bedrijf zijn, voor publicatie, niet alleen bij CxO’s bekend, maar ook bij het hoofd boekhouding, en allerlei deel-onderdelen bij ondergeschikten.
Evenzeer vliegen de PM en het niveautje vlak daaronder misschien met het regeringsvliegtuig, maar alle niveau’s daaronder vliegen gewoon met lijnvluchten .

FYI : KLM heeft codesharing met Korean Airlines , en veel meer.

het lijkt mij dan ook niet voor de hand liggend dat noord-koreanen hun assets onnodig gaan inzetten met het risico op detectie voor nutteloze zaken en daarom lijkt het me ook niet dat het de noord-koreanen zijn.

99% van de tijd zijn het mensen die er zelf voordeel bij hebben.
je ziet dat de VS en Engeland graag hun databases dubbel verifieren..
dus de data die ze aangeleverd krijgen en de data die ze bemachtigen.

Een argument stelt niet veel voor als het zelfs niet intern consistent is.

Eerst stel je dat de president niet met een lijnvlucht gaat. En vervolgs benoem je dat volume databases van lijnvlucht gebruikers wel interessant zijn. Om de een of andere mysterieuze reden denk je dat alleen VS en UK dat wel interessant vinden en Noord Korea dan alleen presidenten zou willen volgen ?
En dat N-Korea wel zuinig zou zijn op assets en de VS/VK niet ?

dat klinkt paranoide, is het ook maar het levert ook extra inzichten op. bijvoorbeeld bij delta’s / discrepanties… want waarom zit die delta daar en wie heeft het erin gestopt. zo kun je bijvoorbeeld assets van buitenlandse toko’s ontdekken…
het probleem met paranoide zijn is dat je in een wereld waar je nooit weet of je de waarheid ziet je niet te gefopt wordt door je ‘vriendjes’ die voor hun eigen doeleinden ‘de waarheid’ aanpassen. dus ipv een russische/chineese/n-kor spion ontdekken zit je normale mensen te termineren omdat bijv de GCHQ een bestand aangepast had omdat zij hun asset wilde laten vliegen bij KLM ongestoord, terwijl de NSA denkt dat meneer X van die terminal een spion is… jammer maar helaas. u gaat niet naar start maar naar de waterboarding in cuba.

gezakt als analyst.

Overigens kan N-Korea nog een additioneel motief hebben , de mogelijkheid om wanneer gewenst een grote disruptie veroorzaken .
Bij VS/VK verwacht je dat een stuk minder (doe je niet bij bondgenoten, en ook forse impact op henzelf. Beide aspecten spelen niet voor N-Korea)

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl