Kwetsbaarheid in HP Support Assistant kan aanvallen systeemrechten geven

Een kwetsbaarheid in de Support Assistant van HP, die standaard geïnstalleerd staat op desktops en laptops van de fabrikant, maakt het mogelijk voor een aanvaller met toegang tot het systeem om zijn rechten te verhogen en zo volledige controle over de machine te krijgen. HP heeft updates uitgebracht om het probleem te verhelpen.

Via de HP-software kunnen gebruikers problemen met hun computer verhelpen en allerlei updates downloaden. Een onderdeel van de Support Assistant, genaamd Performance Tune-up, zou de prestaties van het systeem moeten verbeteren. Dit onderdeel is kwetsbaar voor DLL-hijacking. Hierbij kan een aanvaller zijn kwaadaardige code door een legitiem programma laten uitvoeren. Aangezien de Support Assistant met SYSTEM-rechten draait kan een aanvaller zijn code met deze rechten laten uitvoeren.

De kwetsbaarheid (CVE-2022-38395) is alleen te misbruiken door een aanvaller die al toegang tot het systeem heeft. Gezien het feit dat de software standaard geïnstalleerd is en HP-systemen vaak binnen bedrijven worden gebruikt, krijgen gebruikers en organisaties het advies om de software naar versie 9.11 of nieuwer te updaten.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl