Kuipers wil tijdelijke wet die inzet CoronaMelder mogelijk maakt niet verlengen

Door johanw:

Door Anoniem:
Iedereen weet dat de Coronamelder gebakken lucht was. Ik vraag me af hoeveel mensen ze daarmee gered zouden hebben (ik denk NUL). Maar de nadelen die waren ook significant. Iedere keer als je uit wilde gaan eten moest je jezelf identificeren en de CTB laten zien. Dat is geen Nederland!

Je haalt coronamelder en de QR code door elkaar. Die coronamelder gaf een piep als je bij iemand die zich als besmet aangemeld had in het systeem en ook die app gebruikte.

[Andere Anoniem] Daar heb je helemaal gelijk in. Maar het is natuurlijk wel een feit dat de coronamelder de basis is geweest voor de daaropvolgende verdere discrimineringspraktijk, niet in de laatste plaats, beter gezegd: in de eerste plaats, door de ‘mind’ van mensen te veranderen op de manier dat in de openbare ruimte (winkels, OV, straat) gedecteerd moet worden in wat voor medische toestand elke burger is.
Deze verandering van de ‘mind’ is de belangrijkste oogst voor de beleidsmakers.
Het is dan alleen nog maar een kwestie van ergens de juiste “schroeven” in het nationale risicomodel aandraaien om dit te gaan toepassen bij andere infectieziektes (verkoudheid bijvoorbeeld) – of om bij niet overdraagbare ziektes een dergelijke openbare registratie te gaan invoeren.
Coronamelder is kortom een ‘influencer of the mind’, het “product” wat hier aangeprezen wordt is de nationale gezondheid: gebruik deze app want die reduceert het risico op verspreiding van het, al dan niet gevaarlijke, virus en red daarmee onze nationale zorgcapaciteit en dus het functioneren van onze samenleving.
Dit is de gedachte achter de Coronamelder, een stuk techniek dat naar believen – techniek is altijd gewillig! – gebruikt kan worden.
De QR-code/ CTB is alleen een logische vervolgstap waarvoor het fundament al gelegd was – in de geest van mensen. Het is deze geest die het belangrijkste target van overheden is. Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl