Ista vanwege cyberaanval pas eind volgende week weer bereikbaar via e-mail

Energiedienstverlener ista zal eind volgende week pas weer via e-mail bereikbaar zijn, nadat het vorige week slachtoffer van een cyberaanval werd. Verder hebben meer woningcorporaties die van de diensten van ista gebruikmaken hun huurders voor een mogelijk datalek gewaarschuwd.

Security.NL berichtte gisteren al over de aanval op ista. Het bedrijf verzorgt voor woningcorporaties de plaatsing van energie- en watermeters, de registratie van de meterstanden, het onderhoud van de meters en het maken van de individuele afrekeningen. Ista beschikt zodoende over de gegevens van allerlei huurders. Vanwege de aanval besloot het bedrijf verschillende systemen offline te halen, wat gevolgen heeft voor dienstverlening.

Zo zal ista pas eind volgende week weer via e-mail bereikbaar zijn. Aanstaande maandag zou het telefoonsysteem moeten werken en is het bedrijf via de bekende telefoonnummers bereikbaar. Om wat voor aanval het precies gaat is nog niet bekendgemaakt. Meerdere woningcorporaties hebben inmiddels hun huurders voor de cyberaanval gewaarschuwd en op een mogelijk datalek gewezen:

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl