ING ontwikkelt app die van Androidtelefoon mobiele kassa maakt

Door Anoniem:

Ook aan jou de vraag of je wel een idee hebt hoe zo’n pin terminal (of het nou als app is of als mini-appliance) werkt – en waarom het volgens jou dan zo’n makkelijke fraude zou zijn .

Ben niet Quink, maar ik weet niet hoe die app werkt en daarom vraag ik je vriendelijk om het voor mij precies
uit te leggen hoe die app werkt, alvast bedankt.

Zie 13:42 die ik schreef.

Quink (e.a.) lijken te denken dat je in de config van de app gewoon een rekeningnummer van de bestemming zet alsof het een soort tikkie is, en in dat geval zou het vrij makkelijk zijn om te cashen . Je hebt alleen een bruikbare money mule nodig.

Feitelijk werkt een pinterminal (en dat zal voor de app versie beslist hetzelfde zijn) met een betalingsverwerker, en die doet de transactie tussen pashouder en het bedrijf .
Je moet klant worden van zo’n betalingsverwerker om een pin terminal te kunnen gebruiken .

Je kunt dat op je eigen bankafschriften zien (cq afleiden ) : er staat geen bestemmingsrekening bij een pinbetaling . Vaak wel de naam van de winkel, maar soms is die niet ingevuld en zie je de payment processor . En wat transactie IDs.
Allemaal een indicatie dat die pinbetaling niet simpelweg “van mijn rekening naar de rekening van de winkel” is.

Andersom, ik hoor met regelmaat (maar daar heb ik zelf geen zicht op om te verifieren) dat de winkel dus ook niet mijn rekeningnummer ziet als bron van een pinbetaling .

Die payment processors doen de validatie van een winkelier die een pinterminal wil.
Ik weet niet waar de verantwoordelijk ligt als er dan een frauderende ‘winkelier’ tussen zou komen , maar er dus een heel uitgebreide paper trail naar de persoon/bedrijf die de pinterminal besteld heeft en de begunstigde wordt van de betalingen met die terminal gedaan.

met een klein beetje google
https://www.sepay.nl/klantenservice/veelgestelde-vragen is een payment processor waar je een pin terminal abonnement kunt nemen , en de stappen om klant te worden (dwz : ondernemer die een pin terminal wil hebben) staan daar.
Er zijn er meer.

Die payment processor en hun hele “je moet klant worden en en dit en dat overleggen” is wat het erg onaantrekkelijk/lastig bruikbaar maakt om een pin terminal (of het nou een bestaande is of deze app) te misbruiken door klanten aan jou ipv de winkel te laten betalen .

Bron: Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12Privacy.nl