Hoekstra: persvrijheid niet in het geding bij uitlevering Julian Assange aan VS

Zo een jongentje als Hoekstra moeten ze gewoon kort aan de lijn houden in een kabinet. Want dat is al vaker pijnlijk fout gegaan. Die mag al blij zijn dat hij zo een mooie CV-functie aan die grote accountantskantoren heeft overgehouden.

Assange was natuurlijk een lier. Maar die heb je af en toe ook nodig. Echter, omdat vrijwel niemand al die gelekte wikis eens echt goed gelezen heeft (ik ook niet zeg, ik heb wel wat beters te doen), is Assange ook de koeienpoep op het weiland van complotdenkers, woke gekkies en nog gevaarlijker autodidactisch tuig zonder leesvaardigheid geweest. Of ook een horzel die er net zo hard toe heeft bijgedragen dat de politieke arena ernstig verordinaird is. Kijk maar naar bijvoorbeeld Nederland.

Andersom is Assange juist in de actualiteit weer een nadenkfactor van betekenis geworden. Er zit in Moskou een, naar ik heb gehoopt, maar ook hem innig toewens, despoot die met het grootste gemak en met de kilste doorluchtigheid meldt dat hij weinig te schaften heeft met vreemde soevereiniteiten. Alsmede gewoon burgers op de fiets die zich daardoor beschermd voelden. Tegelijk hangt die air ook om het grote land van Disney. Als je de Amerikanen fukt, op een dag ga je de lul zijn en in de boeien. Waar ook ter wereld. Ook als je helemaal geen Amerikaan bent, maar bijvoorbeeld Aussie van enige nationaliteit. Waar ze ook onmafhankelijke rechters hebben. Maar blijkbaar niet goed genoeg (ik wil niet weer over de Amerikaanse hoge raad beginnen en hoe onbeschaamd die door politieke kleur wordt benoemd en aangestuurd!).

De vrijheden die wij hopen te genieten, allemaal in ons mooi soeverein landje, blijven blijkbaar onder omstandigheden ondergeschikt aan een paar landen die veel meer dan soeverein blijken te zijn. Trump was daar echt de griezelfilm van. Maar ook Biden liep vrolijk te roepen dat zijn land wel even enkelhandig een Duitse gaspijp zou dichtdraaien. Waar ze volgens mij niks mee te schaften hebben, dat is aan Duitsland.

Ook het uitleveren van Assange door de Britten aan de USA kan, als je in je hart kijkt, eigenlijk niet. Wat voor klierende lul het dan ook moge zijn. Het wekt de suggestie dat je zelfs in je eigen land, onder de paraplu van je eigen grondwet veilig bent. Behalve. En dat vindt Poetin ook, vanuit zijn perspectief. Dus dat is voor mij weer even het nadenkertje van de week.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl