Google verliest beroep tegen Europese antitrustboete van ruim 4 miljard euro

Google heeft vier jaar geleden terecht een boete van ruim vier miljard euro van de Europese Commissie gekregen voor de manier waarop het beperkingen aan fabrikanten van Androidtelefoons en telecomproviders oplegde. Zo heeft het Gerecht van de Europese Unie vandaag geoordeeld. Het Gerecht besloot de boete wel iets te verlagen, van 4,34 miljard euro naar 4,125 miljard euro.

Om Android op telefoons te mogen installeren stelde Google allerlei eisen aan fabrikanten, waarbij Google als standaard zoekmachine en Chrome als standaard browser moesten worden ingesteld om van de Google Play Store gebruik te mogen maken. Ook stelde Google eisen aan de gebruikte Androidversie en het installeren van concurrerende zoekmachines.

Volgens het Gerecht gaat het hier om onrechtmatige beperkingen waarmee Google de dominante positie van de eigen zoekmachine wilde consolideren. Vanwege de duur van de overtreding en ernst ervan, vindt het Gerecht een boete van 4,125 miljard euro gepast. Google kan nog tegen de uitspraak in beroep gaan (pdf).

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl