GGD waarschuwt voor malafide e-mail over zogenaamde testafspraak

GGD GHOR Nederland, de koepelorganisatie van GGD’en, waarschuwt vandaag voor een malafide e-mail die wordt verstuurd en het maken van een testafspraak als onderwerp heeft. “Neem een test af en zorg er voor dat corona maatregelen op 25-02-2022 worden versoepeld”, zo staat in de e-mail vermeld.

Verder stelt het bericht dat de ontvanger in de buurt is geweest van personen die positief zijn getest. “Wij vragen u daarom om zo snel mogelijk een afspraak te maken via ggdghor.nl/afspraak om een test af te nemen zo kunnen we samen verdere verspreiding voorkomen.” De link in de e-mail wijst naar een malafide website die bankgegevens probeert te ontfutselen.

Volgens GGD GHOR kunnen de voor de phishingaanval gebruikte e-mailadressen bijvoorbeeld bij webwinkels zijn gestolen. “Bij het online bestellen worden er in een webshop gegevens achtergelaten zoals naam, achternaam, e-mailadres, telefoonnummer, wachtwoord en ook vaak geboortedatum. Wanneer zo’n webshop wordt gehackt, maken criminelen veel van deze gegevens buit. Er is op internet een grote handel in deze gegevens. Criminelen kopen die gegevens om daar vervolgens fraude mee te plegen.”

Image

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl