G4S: duizenden alarminstallaties door einde ISDN vanaf 1 april offline

Duizenden alarminstallaties zullen vanaf 1 april bij inbraak of brand geen alarm meer slaan omdat KPN op die datum stopt met ISDN, zo waarschuwt beveiligingsbedrijf G4S. “Alarmsystemen die momenteel nog op ISDN15, 20 of 30 aangesloten zijn moeten vóór 1 april 2022 aangepast worden om problemen met de alarmdoormelding te voorkomen”, zo laat de onderneming op de eigen website weten.

Doordat ISDN straks niet meer wordt aangeboden verliezen de alarminstallaties hun verbinding met de meldkamer. “Die oude installaties geven straks allemaal een foutmelding omdat hun verbinding op 1 april wegvalt. En dat is dan geen grap. Ik verwacht dat onze telefoniste het tegen die tijd behoorlijk druk gaat krijgen”, zegt Leen Trommel, directeur van installatiebureau Wesotronic, tegenover De Telegraaf.

Volgens Alex van Druten van G4S gaat het om duizenden bedrijven. “Alleen bij ons zijn dat al zo’n 2700 bedrijven, maar ik hoor van onze concurrenten dat er daar nog ruim tienduizend klanten op ISDN zitten.” Hij voegt toe dat het niet om hoogrisico-klanten gaat. “Maar over bij wijze van spreken de slagerij op de hoek van de straat tot een kantoor op een industrieterrein.”

KPN stelt dat het zakelijke klanten al herhaaldelijk heeft ingelicht over het uitfaseren van ISDN. Zo heeft de telecomprovider ISDN laatst al even uitgezet om klanten te waarschuwen. “Daar kwamen nog wel wat reacties op. Wij hebben daarom niet het idee dat eind maart nog veel bedrijven op ISDN zullen zitten. Maar aan de andere kant, het spreekwoord luidt niet voor niks: het venijn zit hem in de staart”, aldus een woordvoerster.

Image

Bron: Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12Privacy.nl