Firefox Relay kan nu ook telefoonnummers van gebruikers afschermen

Mozilla heeft een nieuwe feature aan Firefox Relay toegevoegd waardoor de dienst ook telefoonnummers van gebruikers kan afschermen. De optie is vooralsnog alleen beschikbaar in Canada en de Verenigde Staten. Via Firefox Relay kunnen gebruikers een e-mailalias genereren om zich bijvoorbeeld op websites te registreren. Dit moet voorkomen dat e-mailadressen van gebruikers in handen van spammers, trackers en dubieuze websites komen.

Vaak komt het ook voor dat bedrijven om telefoonnummers vragen. Deze persoonlijke informatie kan echter lekken en worden gebruikt voor spam en profilering. Net als met het beschermen van e-mailadressen is Firefox Relay nu ook in staat om telefoonnummers af te schermen. Hiervoor genereert de dienst een telefoonnummer dat gebruikers bij bijvoorbeeld een online registratie kunnen opgeven. Vervolgens worden sms-berichten en gesprekken naar dit nummer naar het echte telefoonnummer van de gebruiker doorgestuurd.

Het gegenereerde telefoonnummer kan vijftig minuten aan inkomende telefoongesprekken verwerken en 75 sms-berichten. Voor deze nieuwe feature, inclusief het onbeperkt gebruik van de e-maildoostuurdienst, betalen gebruikers 48 dollar per jaar, of 5 dollar per maand. Alleen het gebruik van de betaalde e-maildoorstuurdienst kost 1 dollar per maand. Of en wanneer de nieuwe feature in andere regio’s beschikbaar komt is nog niet bekend.

Bron: Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12Privacy.nl