FBI: ddos-aanvallen van hacktivisten hebben weinig impact

Ddos-aanvallen uitgevoerd door hacktivisten hebben weinig impact op websites en organisaties, zo claimt de FBI. Wel geeft de Amerikaanse opsporingsdienst aan organisaties het advies om van ddos-beschermingsdiensten gebruik te maken. De FBI publiceert geregeld Private Industry Notifications waarin het verschillende onderwerpen bespreekt.

De nieuwste notificatie gaat over hacktivisme en het gebruik van ddos-aanvallen hierbij (pdf). De FBI omschrijft hacktivisme als een “collectief van cybercriminelen” dat voor het bevorderen van een ideologische, sociale of politieke zaak cyberactiviteiten uitvoert. Daarbij kunnen allerlei politieke, sociaal-economische of wereldgebeurtenissen aanleiding zijn.

“Deze aanvallen zijn over het algemeen vrij opportunistisch van aard en hebben bij het nemen van ddos-mitigatiestappen minimale operationele impact op slachtoffers”, aldus de FBI. “Vaak overdrijven hacktivisten de impact van de aanvallen op social media. Daardoor is de psychologische impact van ddos-aanvallen vaak groter dan de verstoring.”

Om de impact van een ddos-aanval te beperken adviseert de opsporingsdienst het gebruik van ddos-beschermingsdiensten, opstellen van een recoveryplan, het samenwerken met de lokale internetprovider en tijdens en na een ddos-aanval het monitoren van het netwerk, om zo verdachte activiteit te vinden die op een tweede aanval kan duiden.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl